Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Ciri Terbaharu Chat WhatsApp Yang Boleh Diedit Setelah Dikirim ?

Ciri Terbaharu Chat WhatsApp Yang Boleh Diedit Setelah Dikirim ?

Rumour mengatakan akan akan datang Whatsapp akan membawa fungsi terbaharu iaitu semua mesej yang dihantar melalui sembang WhatsApp mampu boleh diedit.

Ciri Terbaharu Chat WhatsApp Yang Boleh Diedit Setelah Dikirim ?

Berita ini dibongkarkan oleh WABetaInfo, laman web yang sering membocorkan ciri WhatsApp dengan tepat, sebelum ia dilancarkan secara rasmi. WABetaInfo mendedahkan, WhatsApp sedang menyediakan ciri “edit mesej teks” untuk aplikasi WhatsApp pada Android, iOS dan desktop. Ciri “edit mesej teks” dipercayai hadir dalam versi beta kemas kini WhatsApp pada masa hadapan.

Dalam tangkapan skrin yang dikongsi, butang edit sembang kemudian boleh didapati dengan menekan (tahan) sembang yang ingin anda edit. Kemudian, klik ikon tiga titik. Kemudian, pengguna boleh mencari butang edit bersama-sama dengan butang sembang “maklumat” dan “salin”, seperti gambar di sebelah.

Apabila butang edit diklik, mesej yang mengandungi kesilapan menaip akan muncul secara automatik dalam ruangan sembang. Di sana, pengguna boleh membetulkan kesilapan menaip atau kesilapan lain, serta menambah perkataan atau emoji baharu. WABetaInfo mengatakan bahawa kemungkinan ciri ini tidak akan menyertakan sejarah pengeditan untuk melihat versi sebelumnya bagi mesej yang diedit.

Baca: 5 Websites Terbaik 2022 Yang Perlu Anda Cuba (Part 1)

Pak Guard Menyamar Sebab Nak Pikat Janda

Berita Baik Untuk Warga Melaka, Peluang Memiliki Rumah Pertama Di Ekspo Rumah Mampu Milik (RMM) Negeri Melaka 2022

Share This Story

Berita Berkaitan