Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Ebit Liew Hadiahkan Motor Baharu Untuk ‘Rider’ Makanan Yang Viral Bawa Anak

ebit liew hadiah motor baharu

Ebit Liew Hadiahkan Motor Baharu Untuk ‘Rider’ Makanan Yang Viral Bawa Anak. Bantuan yang dihulurkan pendakwah bebas, Ebit Lew yang membelikan sebuah motor baharu bagi seorang penghantar makanan mencuri tumpuan orang ramai di media sosial.

Ebit dalam satu hantaran di Facebook meluahkan rasa sebak apabila melihat orang ramai berkongsi rakaman video penghantar makanan berkenaan yang membawa anaknya sambil bekerja.

“Saya terharu dapat berjumpa. Saya hadiahkan motor baru untuknya dan minta adik ini cari pengasuh untuk anaknya nanti saya akan bantu bayar bulanan pengasuh,” tulisnya.

Tambah Ebit, pemuda berkenaan bekerja keras demi mencari rezeki sebagai penghantar makanan menggunakan motor yang dipinjam dari ibu mentuanya.

Dalam pada itu, beliau turut berpesan di saat kita merasa susah, pasti ada orang lain yang lebih memerlukan.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata pengguna media sosial mendoakan kesejahteraan Ebit yang sentiasa membantu rakyat yang dalam kesusahan.

“Sebaik-baik seorang manusia adalah yang memberi manfaat kepada orang lain, buat orang lain tersenyum, terima kasih ustaz kesayangan,” tulis Adrian Edy.

“Syukur alhamdulillah tersentuh hati bila tengok video ini. Semoga Allah permudahkan semua jalan kita,” kata pengguna lain.

“Mengalir air mata saya. Semoga murah rezeki selalu sebab tolong orang-orang susah. Saya sedih tengok anak tidur macam itu,” luah Isma Izzah. – Kosmo

Baca: “Kedua-dua Mangsa Lemas Ditemui Berpelukan” Dua Pelajar Pondok Lemas Mandi Di Sungai

Terjerat ‘Love Scam’, Pesara Kerajaan Rugi Lebih RM4.3juta

Beli Barang Import Secara ‘On-line’ Di Bawah RM500 Akan Dikenakan Cukai Bermula 2023

Share This Story

Berita Berkaitan