Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Netflix Rancang Realiti TV Sebenar ‘Squid Game’ Dengan Hadiah $4.56 Juta

Squid Game Realiti TV

Netflix Rancang Realiti TV Sebenar ‘Squid Game’ Dengan Hadiah $4.56 Juta. Netflix sedang merekrut peserta untuk rancangan TV realiti yang diilhamkan oleh siri paling popular sepanjang zaman, Squid Game.

Bagaimanapun, pertaruhannya bukanlah hidup atau mati seperti yang digambarkan dalam drama dystopian Korea Selatan.

Sebaliknya, 456 rekrut dari seluruh dunia akan bermain permainan di mana “nasib paling teruk akan pulang dengan tangan kosong” – terlepas hadiah $4.56m (£3.8m).

Netflix mengesahkan bahawa siri popular itu akan diperbaharui untuk musim kedua awal minggu ini.

Pada hari Rabu, platform itu mengumumkan bahawa siri 10 episod baharunya – Permainan Squid: The Challenge – akan menawarkan “hadiah tunai terbesar dan sekaligus dalam sejarah TV realiti”.

“Ketika [pemain] bersaing melalui satu siri permainan yang diilhamkan oleh pertunjukan asal – ditambah penambahan baharu yang mengejutkan – strategi, pakatan dan watak mereka akan diuji sementara pesaing disingkirkan di sekeliling mereka,” tambahnya.

Peserta perlu berumur sekurang-kurangnya 21 tahun. Mereka mesti bertutur dalam bahasa Inggeris dan tersedia sehingga 4 minggu pada awal 2023 untuk penggambaran.

Seramai 456 peserta itu merupakan tanda terima kasih kepada siri fiksyen, yang menampilkan bilangan pemain yang sama, dengan protagonis utamanya Seong Gi-hun juga dirujuk sebagai Pemain 456. Baca selanjutnya : BBC News

Baca: Squid Game Musim 2 Secara Rasmi Di Netflix, Tonton Teaser Pertama Di Sini

[Video] Seorang Ibu Sanggup Ikat Dan Jemur Anak Di Bumbung Rumah Disebabkan Tidak Siap Kerja Sekolah,

Influencer Seksi Thai Mati Tercekik Satay Babi

Share This Story

Berita Berkaitan