Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Pemakluman Terakhir Dari JPJ, Perbaharui Lesen Atau Ambil Ujian Semula

makluman jpj

Perbaharui Lesen Atau Ambil Ujian Semula. Ini Bagi Yang Lesen Mati Sejak 2021 . Pada tahun lepas, kerajaan ada berikan moratorium lesen memandu untuk ringankan beban rakyat sewaktu PKP. Ia telah dilanjutkan sebanyak 3 kali sehingga 31 Disember 2021. Walaupun begitu, bagi individu yang telah tamat tempoh lesen bermula 13 Januari 2021, anda kini diingatkan untuk untuk memperbaharuinya sebelum 30 Jun ini.

Perkara ini dikongsikan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia (JPJ) melalui Facebooknya. Mereka mengingatkan empat jenis pemegang Lesen Memandu Malaysia (LLM) iaitu, Lesen Belajar Memandu (LDL), Lesen Memandu Percubaan (PDL), Lesen Memandu Kompeten (CDL) dan Lesen Vokasional (PSV/GDL) untuk perbaharui lesen.

jpj tamat tempoh

Kesemua jenis lesen ini boleh diperbaharui di pejabat JPJ. Bagi LDL, pembaharuan boleh juga dilakukan di pejabat POS. Untuk pemilik lesen CDL, anda diberi satu lokasi pilihan tambahan untuk dikunjungi iaitu di MyEG.

Bagi mengelakkan kesesakan di pejabat saluran urusniaga, maka lebih baik anda lakukannya segera. Lesen memandu perlu diperbaharui bagi mengelakkan anda dari disaman atas kesalahan tiada lesen memandu atau dikehendaki menduduki semula ujian memandu.

Baca: Video Wanita Diserang Secara Kejam Mencetuskan Kemarahan Orang Ramai Di China

Idea ‘Gila’ Elon Musk Mahu Bina ‘Bahtera Nabi Nuh’ Moden Hantar Manusia Ke Bulan

Ingin Kekal Cantik, Kim Kardashian Sanggup Makan Najis

Share This Story

Berita Berkaitan