Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Sibuk Bertiktok Biarkan Baby Di Hospital Menangis, Netizen ‘Naik Angin’ Sikap Nurse

Sibuk Bertiktok Biarkan Baby Di Hospital Menangis, Netizen ‘Naik Angin’ Sikap Nurse. Satu perkongsian media sosial baru-baru ini telah membuatkan golongan wanita terutamanya mereka yang bergelar ibu ‘naik hantu’ melihatkan video TikTok yang dipercayai dimuat naik oleh seorang jururawat di sebuah hospital.

Ini kerana dalam video tersebut, jururawat tersebut telah memuat naik sedutan video menunjukkan bayi yang dibiarkan menangis di NICU sambil bermain TikTok.

Yang lebih membuatkan lebih geram adalah apabila penggunaan latar belakang bunyi video tersebut yang tidak sesuai dan boleh mengguris hati sesiapa sahaja yang melihatnya seperti dakwaan netizen.

Menjengah ruangan komen, ramai netizen meluahkan rasa tidak puas hati dengan tindakan jururawat tersebut yang hanya melihat sahaja bayi tersebut menangis malah sempat merakamnya dan memuat naik ke TikTok.

Kata mereka, seorang penjawat awam tidak boleh sesuka hati memuat naik video seperti itu sedangkan ibu bapa bayi sendiri tidak dibenarkan untuk melihat anak jauh sekali untuk mengambil video atau foto ketika dalam hospital.

Namun begitu, ada juga yang berkongsi pengalaman anak berada di NICU yang mana kebanyakan jururawat akan membiarkan sahaja bayi menangis tanpa pengawasan.

komen jururawat bertiktok

“Kalau budak tu tiba-tiba tak ada sebab menangis kuat sampai kejang-kejang.Kesian tau baby dibiarkan menangis macam tu pastu boleh pulak buat video.” komen seorang netizen.

Baca: Wanita Ini Alami Pengalaman Menakutkan Diintai 10 Kamera Tersembunyi Di Rumah Sewa

Haruan Makan Anak, Rogol Anak Sejak 12 Tahun, Warga Emas Di Tahan

Foto Seksi Azira Shafinaz Di Instagram Terima Komen NakaI Netizen

Share This Story

Berita Berkaitan