Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

11 Petanda Rumah Berhantu Yang Dikongsikan Oleh Pakar Paranormal

11 Petanda Rumah Berhantu Yang Dikongsikan Oleh Pakar Paranormal

11 Petanda Rumah Berhantu Yang Dikongsikan Oleh Pakar Paranormal – Pernah tak korang tiba-tiba terjaga dari tidur tengah-tengah malam sebab terdengar bunyi-bunyi pelik atau bila korang berjalan ke dapur dalam gelap rasa macam ada benda yang tengah memerhati?

Benda-benda macam ni biasa je jadi lagi-lagi lepas tengok cerita hantu kan? Tapi korang pernah tak tertanya-tanya kalau rumah korang tu sebenarnya berhantu ke tak?

Baru-baru ni, seorang pakar paranormal Kizito Joseph, telah kongsikan di Facebook beberapa petanda menunjukkan rumah korang ada hantu.

1. Kekeliruan fizikal

Bukan kecelaruan identiti ya… Menurut Kizito Joseph kalau tiba-tiba salah seorang dari ahli keluarga korang selalu jatuh sakit. Ada potensi yang sebenarnya rumah korang tu berhantu.Kalau korang tengok cerita The Conjuring, mesti korang perasan kan yang mak dorang dalam cerita ni tiba-tiba je ada lebam sana sini sebelum kena rasuk dengan hantu Batsheba kan?

11 Petanda Rumah Berhantu Yang Dikongsikan Oleh Pakar Paranormal

2. Emosi tak menentu

Selain selalu sakit, perubahan emosi juga adalah antara petanda rumah korang berhantu menurut pakar paranormal ni.

Antara petanda perubahan emosi yang dialami termasuklah selalu bergaduh dalam rumah, mengalami masalah depression, rasa lemah dan rohani rasa tak kuat, rasa macam tak berguna, tak disayangi diketepikan atau selalu sedih dan rasa marah.

3. Serangga atau haiwan tiba-tiba muncul

Tambah Kizito lagi antara petanda rumah korang berhantu adalah tiba-tiba semut ada banyak dalam rumah pada satu-satu masa, lalat atau nyamuk tiba-tiba je datang, ular masuk dalam rumah atau burung hitam termasuk dalam bilik dan macam-macam lagi.

4. Bau

Bak kata orang dulu-dulu kalau korang tiba-tiba terbau sesuatu jangan pulak pandai-pandai tegur. Ini juga termasuk dalam petanda yang dikongsikan oleh lelaki ini.

Katanya kalau nak tahu rumah korang berhantu atau tak adalah bila korang terhidu bau yang hanyir, bau macam telur busuk, bau kapas, bau lilin, bau bangkai atau bau-bau lain yang korang tak boleh tentukan datang dari mana.

5. Binatang peliharaan tiba-tiba buat perangai pelik

11 Petanda Rumah Berhantu Yang Dikongsikan Oleh Pakar Paranormal

Biasanya bila kita tengok cerita hantu, siapa yang selalu mati dulu? Mestilah haiwan peliharaan kan? Tak tahulah kenapa tapi banyak cerita mesti yang kena anjing yang dorang bela.So, kalau tiba-tiba kucing atau anjing korang tiba-tiba menyalak atau mengiau lepastu buat perangai pelik-pelik tu dekat sesuatu sudut dalam rumah, ada possibility rumah korang berhantu. Dengar kata, haiwan memang boleh tengok benda yang kita tak nampak dengan mata kasar.

6. Objek bergerak

Ha yang ni pun biasa kita tengok dalam movie, bila barang yang kita baru letak atas meja tiba-tiba je alih dekat tempat lain atau gambar atau perhiasan jatuh atau pecah tanpa ada angin atau ribut.

Tak pun bila barang-barang elektronik macam TV terbuka atau tertutup dengan sendiri. Memang jeng jeng jeng ceritanya.

7. Tiba-tiba banyak masalah

Tambah Kizito, kalau tiba-tiba kita dilanda banyak masalah juga merupakan petanda rumah kita berhantu. Contohnya kita ada masalah kewangan yang bertimpa-timpa dalam perniagaan ke, penjagaan anak, ada masalah dengan jiran atau saudara atau kematian secara tiba-tiba.

8. Gangguan bunyi

11 Petanda Rumah Berhantu Yang Dikongsikan Oleh Pakar Paranormal

Antara petanda yang selalu buat korang rasa meremang dan suspek rumah korang berhantu bila tiba-tiba terdengar bunyi bayi menangis, bunyi tapak kaki orang berjalan, bunyi orang mengilai, panggil nama korang, bunyi ketukan pintu, bunyi ular atau rasa macam ada orang tengah memerhati.

9. Rasa tak sedap hati

Ada tak bila korang pergi dekat sesuatu kawasan dengan rumah korang tu tiba-tiba je korang rasa macam takut, meremang atau tak sedap hati?

10. Tidur terganggu

Selain tu, kalau korang selalu terjaga tengah malam, tak boleh tidur nyenyak atau selalu dapat mimpi buruk itu juga petanda yang korang ni sedang diganggu.

11. Ternampak benda yang tak sepatutnya

11 Petanda Rumah Berhantu Yang Dikongsikan Oleh Pakar Paranormal

Terakhir sekali, kalau korang tiba-tiba nampak bayang-bayang, asap hitam, kanak-kanak tengah berlari atau kesan tapak kaki atas lantai ke darah yang tak tahu datang dari mana, ah dah boleh dah panggil ustaz kot sebab yang ni bukan beshe-beshe…

SUMBER : LOBAKMERAH

Baca : [Video] Menakutkan ! Rupa Hantu Penanggal terakam dalam video undang perasaan seram netizen

Buku Bertemu Ruas, Scammer Kena Santau Dengan Mangsa Sampai Muntah Paku

Misteri gangguan ketukan pintu, 5 kampung diganggu kembali

Share This Story

Berita Berkaitan