Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Jangan isi minyak waktu pagi ? pakcik Shell kongsi rahsia waktu terbaik isi minyak.

Jangan isi minyak waktu pagi ? pakcik Shell kongsi rahsia waktu terbaik isi minyak. Setelah beberapa bulan Pak Cik Shell menjadi ‘mythbuster’ dengan membongkar teori cara tekan pam dan posisi tangki minyak, akhirnya beliau kembali semula untuk membongkarkan ‘satu lagi teori’ yang menjadi perdebatan orang ramai sejak dahulu lagi.

Dalam satu video yang dimuat naik pada Instagram @pakcikshell, beliau memperlihatkan hasil satu uji kaji mengenai waktu yang sesuai untuk mengisi minyak; ramai yang menyatakan jika isi waktu pagi agak rugi kerana minyak akan ‘mengembang’. Namun jika isi waktu malam pula lebih menguntungkan apabila minyak menjadi ‘padat’ kerana sejuk.

Bagaimanapun, dalam video tersebut didapati langsung tiada beza daripada segi kuantiti minyak yang diuji, tidak kira dipam pada waktu pagi atau malam.

Menurut Pak Cik Shell jumlah kuantiti minyak tetap sama disebabkan cecair petrol yang disimpan dalam tangki bawah tanah setiap stesen mempunyai suhu yang stabil dan terkawal.

Hasil uji kaji itu telah menarik perhatian warganet yang baru sedar bahawa ‘teori terbabit’ mengelirukan dan ‘berdebatan’ sebelum ini langsung tidak membawa manfaat.

Jangan isi minyak waktu pagi atau malam pakcik Shell kongsi rahsia waktu terbaik isi minyak.

Pada masa sama orang ramai mengucapkan terima kasih kepada Pak Cik Shell kerana membongkarkan ‘teori’ itu secara bukti amali teknikal.

Menurut Pak Cik Shell, uji kaji itu dibuat menggunakan peralatan selamat dan dipantau untuk mengelak kemalangan semasa uji kaji tersebut dibuat.

Selepas ini kita tidak perlu lagi bimbang untuk pilih ‘waktu yang sesuai’ untuk mengisi minyak. Isi sahaja seperti biasa dengan hati yang tenang. Sebarkan perkongsian Pak Cik Shell kepada kenalan-kenalan anda semua, semoga ia memberikan manfaat.

Baca: Tolong jangan pergi stesen minyak sorang-sorang wanita ini kongsi pengalaman hitam

Dakwa ada skandal lelaki penggal kepala dan bawa kepala isteri yang dipenggal ke balai polis

[Video] Nasib baik ada kereta bagi lampu ‘high-beam’ kalau tidak….

Share This Story

Berita Berkaitan