Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Menyedihkan ! Anak kucing lahir dengan wajah dua mati selepas empat hari melawan kesakitan

Menyedihkan ! Anak kucing lahir dengan wajah dua mati selepas empat hari melawan kesakitan

Menyedihkan ! Anak kucing lahir dengan wajah dua mati selepas empat hari melawan kesakitan. Seekor anak kucing comel telah dilahirkan dengan dua muka telah mati secara tragis selepas hidup menderita selama empat hari dalam kesakitan.

Kucing bernama ‘Tung Ngern’ (beg perak) dan ‘Tung Tong’ (beg emas) mati selepas kelahirannya di utara Thailand pada Ahad (17 Julai).

Menyedihkan ! Anak kucing lahir dengan wajah dua mati selepas empat hari melawan kesakitan

Kebiasaan anak kucing yang tidak normal jarang dapat hidup lama stetapi Tung Ngern dan Tony mampu melawan kemungkinan itu selepas terus hidup selama hampir lima hari.

Pemilik Anuwat mengumumkan berita sedih itu selepas kematiannya pada pagi Rabu (20 Julai).

Dia berkata di media sosial: “Tung Kecil dan Ngern Tung Tong telah meninggal dunia !.

“Dia telah meninggalkan dunia ini. Saya tidak tahu apa yang salah. Dia mula bergelut untuk bernafas pada pukul 1 pagi dan saya meletakkan selimut di atasnya.

“Saya membuka selimut pada 5:30 pagi dan dia tidak bernafas lagi. Dia dilahirkan pada 17 Julai dan meninggal dunia pada 20 Julai.

“Tidur dengan nyenyak, Little One. Anda tidak perlu menderita. Tolong dilahirkan semula. Kami akan melakukan segala yang kami mampu. #HaveFunInCatHeaven.”

Anuwat, 29, berkata dia melihat anak kucing yang ibunya bergelut selepas dia melahirkan salah seekor daripada mereka, lapor Daily Mail.

Dia bergegas membawa ibu kucing tersebut ketika berusia dua tahun itu ke hospital haiwan tempatan di Hang Chat, di mana doktor haiwan menjalankan C-Section, iaitu apabila dia mendapati anak kucing itu mempunyai lebih daripada satu muka.

Pada masa itu dia memberitahu media tempatan bahawa dia fikir anak kucing itu tidak akan berjaya sehinggalah dia menghabiskan dua hari menjaganya.

“Saya hampir tidak tidur langsung sejak ia dilahirkan kerana ia tidak dapat mengangkat kepalanya dan memerlukan perhatian berterusan,” kata Anuwat.

Menyedihkan ! Anak kucing lahir dengan wajah dua mati selepas empat hari melawan kesakitan

Anak kucing bermuka dua juga dikenali sebagai kucing Janus dan dinamakan sempena tuhan Rom dua muka Janus.

Walaupun terdapat kemungkinan ia seolah melawan fitra dan kelangsungan hidup anak kucing itu, seekor anak kucing bermuka dua kelabu itu mampu hidup selama 15 tahun. – DailyStar

Baca: Sedih ! Kucing Kesayangan Dimakan Ular Sawa Ketika Pulang Beraya

[Video] Makhluk Gergasi Yang Pelik Ditangkap Nelayan, Penduduk Bimbang Ia Petanda Gempa Bumi akan berlaku

Sosok Misteri Dirakam CCTV Di Zoo Cetus Pelbagai Teori Netizen

Share This Story

Berita Berkaitan