Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

[Video] Geram Disaman JPJ, Lelaki Ini Lakukan Perkara Tidak Dijangka

Dikenakan saman oleh pegawai Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) gara-gara melanggar undang-undang jalan raya itu merupakan perkara biasa.

Namun reaksi seorang lelaki yang marah gara-gara dikenakan saman ini boleh dikatakan ‘luar biasa’ apabila dia nekad melanggar pacuan empat roda milik JPJ hingga terbalik menggunakan jengkaut yang dipandunya. Alamak…

Disaman sebab tak lesen F

Menurut Berita Harian, menerusi video yang tular di media sosial baru-baru ini, kejadian berlaku ketika sepasukan anggota JPJ melakukan operasi secara rondaan di Jalan Kepayan, dekat Kampung Magatang, Keningau.

Anggota yang bertugas di lokasi dikatakan telah mengesyaki jengkaut terbabit agak mencurigakan dan menahannya untuk tujuan pemeriksaan sebelum mendapat tahu pemandunya tidak memiliki lesen memandu kelas F.

Lepas saman dikeluarkan, pemandu yang marah itu tiba-tiba melanggar kereta milik JPJ sampai terbalik.

Difahamkan, ketika kejadian berlaku, anggota JPJ juga dilihat cuba memujuk pemandu jengkaut terbabit tetapi tidak diendahkan.

Ketua Polis Daerah Keningau, Deputi Superintendan Nor Rafidah Kasim ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu dan kenyataan mengenainya akan dikeluarkan dalam masa terdekat.

Walau bagaimanapun, tiada anggota JPJ yang dilaporkan cedera, hanya kenderaan yang dilanggar pemandu tersebut yang rosak teruk.

“Teruk nau perangai”

Video tersebut telah mendapat pelbagai reaksi netizen yang mana rata-rata mengeluh melihat sikap pemandu yang panas baran itu.-Agensi

Baca: Kesilapan ‘perubatan’ dalam drama Bisik-bisik Gelora, Pengarah Nafi Sengaja Buat ‘Kesilapan’
Lapan Tulang Patah Setiap Tahun, Kanak-kanak Ini Derita Penyakit Tulang Yang Terlalu Rapuh
[Video] Rekod Dunia, Lelaki Ini Angkat Besi 129kg Hanya Dengan 1 Jari

Share This Story

Berita Berkaitan