Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

[Video] Lelaki jadi adiwira selamatkan kanak-kanak yang terjatuh dari tingkat lima

[Video] Lelaki jadi adiwira selamatkan kanak-kanak yang terjatuh dari tingkat lima

[Video] Lelaki jadi adiwira selamatkan kanak-kanak yang terjatuh dari tingkat lima. Tindakan pantas seorang lelaki yang menyelamatkan kanak-kanak perempuan berusia dua tahun yang terjatuh dari tingkat lima sebuah rumah pangsa di wilayah Zhejiang di Beijing, China mendapat pujian ramai.

Menerusi laporan India.com, kejadian itu berlaku ketika lelaki yang dikenali sebagai Shen Dong sedang meletakkan kenderaan miliknya di seberang jalan berhampiran beberapa blok rumah di kawasan tersebut. Menurut Dong, dia mendengar satu bunyi yang kuat ketika kanak-kanak tersebut jatuh di atas sebuah bumbung keluli. Lebih terkejut, kanak-kanak itu berada dalam keadaan terumbang-ambing di tingkat satu lalu tergelincir sekali lagi.

Tanpa melengahkan masa, Dong terus mencampak telefon bimbitnya dan menyambut kanak-kanak tersebut sebelum terjatuh di jalan. Rakaman kejadian tersebut dipercayai dikeluarkan oleh pihak polis tempatan. Difahamkan, kanak-kanak tersebut berada dalam keadaan stabil ketika dibawa ke hospital bagi mendapatkan rawatan susulan.

Sumber: India.com

Baca: Muat naik foto zakar untuk diagnosis penyakit kelamin, syarikat ini bina aplikasi secara profesional

Rogol nenek umur 100 tahun, lelaki ini mati diserang penduduk kampung

[Video] Menakutkan ! Rupa Hantu Penanggal terakam dalam video undang perasaan seram netizen

Share This Story

Berita Berkaitan