Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

[Video] Tunjuk Hebat Depan Warga Emas, Ini Balasan Kepada Remaja itu

[Video] Tunjuk Hebat Depan Warga Emas, Ini Balasan Kepada Remaja itu

Tindakan remaja nak ‘tunjuk hebat’ mengundang padah setelah dia menerima balasan setimpal kerana hilangnya adab terhadap orang tua.

Perbuatan itu dapat dilihat menerusi satu rakaman CCTV yang berlaku di Taiwan di mana ada remaja membuli warga emas di dalam lift.

Menurut sumber, kejadian ini dikatakan berlaku di sebuah spa, apabila seorang lelaki warga emas yang mahu meninggalkan tempat tersebut telah masuk ke dalam lif dan menutup pintu.

Namun tanpa disedari seorang pemuda bersama rakannya cuba nak masuk juga, jadi pemuda tersebut macam tersepit sikit sebelum pintu terbuka semula.

Bengang dengan tindakan orang tua tersebut, pemuda yang dikenali sebagai Hu memarahi dan mengugut untuk pukul lelaki tersebut, tetapi lelaki tua itu kelihatan begitu tenang dan minta maaf pemuda berulang kali.

Dalam situasi tegang itu, rakannya hanya melihat tanpa membantu orang tua tersebut sebelum pintu terbuka dan pemuda bersama rakannya itu keluar.

Selepas beberapa saat, lelaki tua itu pula keluar tetapi pemuda tersebut masih tak puas hati dan terus bersemuka dengan lelaki tua tersebut.

Dia menghalang laluan warga emas tersebut yang cuba ingin meninggalkan tempat itu, dia ditolak semula ke lobi dan pemuda tersebut terus mengugutnya.

Tak lama kemudian, ada beberapa orang lelaki keluar daripada lif dan terus lindungi lelaki tua itu. Difahamkan, lelaki yang menyerang pemuda itu merupakan kenalan orang tua tersebut. Dia hubungi rakan-rakannya untuk turun dan backup dirinya. Ramai netizen rasa puas hati apabila menontonnya.

@worldofbuzz

Instant Karma! 💫#fyp #xyzbca #worldofbuzz #beritatiktok #newsattiktok

♬ original sound – WORLD OF BUZZ – WORLD OF BUZZ

Baca: Mayat Reput Dijumpai Ketika Membersihkan Perut Lembu Korban
Shuk Sahar Jadi Mat Apa Dalam Versi Asal Mat Kilau?
Disebabkan Bebanan Kerja Banyak, Pelajar Hantar Notis ‘Sound’ Pensyarah

Share This Story

Berita Berkaitan