Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Bayi malang meninggal di rumah pengasuh, ada kesan lebam dan pendarahan

Bayi malang meninggal di rumah pengasuh, ada kesan lebam dan pendarahan. Seorang bayi perempuan berusia 10 bulan meninggal dunia dipercayai selepas dihantar ke rumah pengasuhnya di Seksyen 17, di sini, baru-baru ini.

Bayi itu dikenali Nur Awliya Delisha Mohd. Khairul disahkan meninggal dunia selepas menerima rawatan di Hospital Shah Alam (HSA).

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Mohd. Iqbal Ibrahim berkata, pihaknya menerima laporan daripada bapa mangsa berusia 33 tahun kira-kira pukul 8 malam pada 19 Ogos lalu.

Katanya, hasil siasatan awal mendapati bayi tersebut merupakan anak tunggal kepada pengadu yang merupakan pegawai keselamatan di sebuah kilang di Kota Kemuning.

“Berdasarkan siasatan pengadu dan isteri telah ke rumah pengasuh pada pukul 4 petang pada 19 Ogos lalu setelah dimaklumkan bahawa anak pengadu tidak sedarkan diri.

“Pemeriksaan di Hospital Pakar Shah Alam (SALAM), di Seksyen 19 mendapati ada kesan lebam di dahi dan disyaki ada pendarahan di otak,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau menambah, mangsa kemudiannya disahkan meninggal dunia di HSA selang tiga hari kemudian dengan keputusan hasil bedah siasat adalah ‘pending laboratory investigation’.

Kata Mohd. Iqbal, siasatan turut mendapati pengasuh bayi itu berusia 36 tahun serta sedang mengandung lima bulan.

“Pengasuh itu menjaga lapan orang kanak-kanak berusia 3 bulan hingga 4 tahun termasuk anak pengadu di kediamannya secara bersendirian.

“Siasatan lanjut masih dijalankan dan kes diklasifikasikan mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001,” ujarnya.

Justeru, beliau menasihatkan agar orang ramai tidak membuat sebarang spekulasi dan sebarang maklumat lanjut berhubung kes ini boleh disalurkan kepada Pegawai Penyiasat kes Inspektor Roshaza di talian 011-39865668.

Terdahulu insiden itu tular menerusi hantaran seorang wanita mengenai kejadian menimpa anaknya sehingga meninggal dunia selepas dihantar ke rumah pengasuh di Seksyen 17, di sini. – KOSMO

Ikuti kami untuk mendapatkan kisah-kisah yang menarik di
Facebook : https://www.facebook.com/KisahMalaysia.Net
Instagram : https://www.instagram.com/kisahmalaysianet/
Tiktok : https://www.tiktok.com/@muhdfaris009
Whatsapp : https://chat.whatsapp.com/I1RBATp5Ul72Xz1RQKXO67
Telegram : https://t.me/+o3Bh2AslpYUzY2E9

Baca : Kurang ajar! Selamba Warga asing ni raba bont*t perempuan ditepi jalan

Cuaca buruk melanda 7 negeri hari ini – 30 Ogos 2022

Siap sedia dengan sebarang kemungkinan di Hari Merdeka ini

Share This Story

Berita Berkaitan