Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Kecoh ! Ahli bergaduh tak puas hati tak dapat jadi calon PRU

GADUH

Kecoh ! Ahli bergaduh tak puas hati tak dapat jadi calon PRU. Perjumpaan “tergempar” semua ketua bahagian Umno di Menara Dato Onn pagi ini dijangka panas selepas dikhabarkan beberapa ketua bahagian tidak berpuas hati kerana tidak dicalonkan dalam pilihan raya umum akan datang.

Sumber Umno memberitahu FMT, keadaan tegang itu menyebabkan Presiden Ahmad Zahid Hamidi “pening kepala”, dan meminta semua ketua bahagian hadir ke ibu negara pagi ini.

“Urusan calon (PRU) ni ada yang bertekak-tekak. Malam tadi (mesyuarat) di bahagian-bahagian bergaduh…biasalah. Sebab apa? Dah tradisi Umno sejak berpuluh tahun dulu bila dia jadi ketua bahagian, dia (yang) jadi calon Ahli Parlimen.

“Tapi sekarang bila ketengah muka baru (ada) tak puas hati. Ada yang dah kalah PRU14 pun nak bertanding lagi. Dah kalah, kalah la…ini yang Datuk Seri Zahid pening kepala, tapi dia strict (tegas),” kata sumber itu.

Katanya, kira-kira 150 daripada 191 ketua bahagian dijangka hadir pada mesyuarat “pertemuan segera dan mustahak” itu, bagaimanapun dipercayai Ketua Bahagian Pasir Salak, Tajuddin Abdul Rahman; Ketua Bahagian Ketereh, Annuar Musa; dan Ketua Bahagian Arau, Shahidan Kassim tidak akan muncul.

Jemputan kepada ketua bahagian itu diedarkan oleh Setiausaha Agung Umno, Ahmad Maslan malam tadi dengan menyifatkan pertemuan yang dijadual bermula jam 11 pagi itu “sangat penting”.

“DS Presiden dan Timbalan Presiden Umno (Mohamad Hasan) meminta agar ketua-ketua Umno bahagian hadir ke satu pertemuan khas berhubung satu perkara yang sangat penting demi masa depan parti yang mesti disegerakan,” menurut jemputan yang dilihat FMT.

Antara ketua bahagian Umno yang dilihat hadir adalah Ketua Umno Kinabatangan, Bung Moktar Radin; Ketua Umno Lenggong, Saarani Mohamad; Ketua Umno Johor Bahru, Shahrir Samad.- FMT

Baca: ‘Busuk’ sangat mulut fitnah orang demi politik, sedialah untuk disaman !

Hati-hati makan ikan dari China…

Buas ! Pemain bola ini bangga cerita dia pernah melakukan s3ks dengan 10,000 orang wanita

Share This Story

Berita Berkaitan