Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Sengaja cari pasal tunjuk ‘jari tengah’ pada polis, lelaki ini terima padah

Sengaja cari pasal tunjuk ‘jari tengah’ pada polis, lelaki ini terima padah. 2 Tahun tidak menyambut sambutan Hari Kebangsaan, pastinya orang ramai sudah tidak sabar menjadi saksi kepada sambutan Hari Kebangsaan Ke-65 pada tengah malam tadi.

Malah, dilaporkan orang ramai sanggup di Dataran Merdeka seawal 4 pagi ini bagi menyambut sambutan ulang tahun hari bersejarah ini.

Di sebalik kemeriahan serta kegembiraan orang ramai pada malam sambutan Hari Kebangsaan, tular sebuah video yang menyaksikan tindakan seorang lelaki yang merakam dirinya sambil menunjuk jari tengah pada pihak polis wanita yang bertugas.

Nasib tidak menyebelahi dirinya apabila tindakannya itu ‘kantoi’ dilihat oleh seorang pegawai polis membuatkan dirinya digari pada malam Merdeka.

Tindakan yang dilakukan jelas mendapat perhatian netizen selepas bertindak biadap terhadap pegawai polis. Lebih membuatkan para netizen berang, difahamkan lelaki tersebut merupakan warga Indonesia yang seolah mencemarkan sambutan Hari Kebangsaan. Berikut merupakan respon netizen terhadap tindakan yang dilakukan.

Seperti ramai sedia maklum, seharusnya orang ramai perlu menghormati sensitiviti sesama rakyat serta memaparkan tindakan yang mampu mengundang padah. Merakam diri sendiri sambil menunjukkan jari tengah pada pihak polis sama ada demi konten atau sebagainya jelas bukan contoh yang baik yang mampu memberi kesan kepada diri.

Ikuti kami untuk mendapatkan kisah-kisah yang menarik di
Facebook : https://www.facebook.com/KisahMalaysia.Net
Instagram : https://www.instagram.com/kisahmalaysianet/
Tiktok : https://www.tiktok.com/@muhdfaris009
Whatsapp : https://chat.whatsapp.com/I1RBATp5Ul72Xz1RQKXO67
Telegram : https://t.me/+o3Bh2AslpYUzY2E9

Baca : Tun M dimasukkan ke IJN, positif Covid

R*gol dan bunuh gadis bawah umur dikawasan perkuburan, tiga lelaki berdepan hukuman berat

Kejam! Lelaki ini penggal kepala ibu sendiri buat sup lada

Share This Story

Berita Berkaitan