Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Tak sabar tunggu Iphone 14 terbaharu ? Ini tarikh ia dilancarkan di Malaysia

IPHONE14

Tak sabar tunggu Iphone 14 terbaharu ? Ini tarikh ia dilancarkan di Malaysia. Sehingga kini, orang ramai sudah mulai mengira-gira bilakah pelancaran iPhone 14 bakal berlangsung. Para peminat kelihatan seperti sudah tidak sabar lagi kerana pelbagai spekulasi kedengaran berkaitan kemas kini sejumlah ciri menarik padanya.

Menerusi Bloomberg, Apple dijangka melancarkan pada 8 September 2022 kelak. Pada acara ini, Apple dikatakan memperkenalkan sebanyak empat model iaitu iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro dan juga iPhone 14 Pro Max. Siri iPhone Mini sudah dihentikan kerana kurang mendapat sambutan sejak siri-siri lepas.

iphone

Antara spekulasi menarik berkenaan siri ini termasuklah penggunaan cip pemprosesan yang lebih pantas untuk versi Pro, kamera dipertingkatkan dan rekaan takuk yang unik. Sementara iPhone versi biasa dijangka hanya menggunakan cip A15 Bionic seperti siri sebelum ini.

Selain iPhone, Apple turut dijangka memperkenalkan Apple Watch baharu serta akan hadir dengan versi Pro. Dengan mengadakan pelancaran secara dalam talian pada 8 September kelak, siri iPhone 14 dijangka mulai dijual sekitar 17 September 2022 di Malaysia. – The Vocket

Baca: Separuh pengguna telefon Android bertukar ke Iphone, kajian ini membuktikan ianya sangat tepat

“Benda ni dah berkurun dah ada kat sini” Netizen perli Mat Salleh yang teruja lihat ‘teknologi’ ini di Malaysia

Apple Pay Malaysia. Ini cara mudah macam mana nak gunakannya

Share This Story

Berita Berkaitan