Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Trend Terbaharu TikTok ni nampak macam kelakar tetapi sebenarnya bahaya !

TITOKBAHAYA

Trend Terbaharu TikTok ni nampak macam kelakar tetapi sebenarnya bahaya ! Seperti yang ramai sedia maklum, kehadiran platform TikTok sememangnya membuka ruang kepada kehadiran trend terbaru yang sekaligus menjadi ikutan buat orang ramai.

Jika sebelum ini, trend melibatkan tarian antara yang menjadi ikutan, berbeza pada kali ini apabila sebuah audio melibatkan suara mengilai seakan pontianak yang menjadi ikutan golongan dewasa.

@ciciagustinaa

🤣🤣🤣

♬ suara kuntilanak – solehudin1294

@sayanaksholeh

♬ suara kuntilanak – solehudin1294

Isunya bermula apabila tular sebuah video di mana terdapat golongan dewasa yang memasang audio tersebut serta lari keluar daripada bilik meninggalkan anak kecil yang ketakutan mendengar bunyi mengilai pontianak.

Di sangka sekadar konten dan hiburan, kehadiran trend ini nyata membuat segelintir netizen kurang bersetuju dengan tindakan yang dilakukan. Dalam pada itu, majoriti netizen pada bahagian komen video TikTok tersebut meluahkan rasa terhibur menonton anak kecil ini ditakutkan. Berikut merupakan respon netizen terhadap trend terbaru TikTok ini.

Sehubungan dengan itu, diharapkan trend ini tidak menjadi ikutan serta semakin menular. Harus diketahui di mana tindakan yang dilakukan memberi kesan besar kepada kesihatan mental dan perwatakan anak kecil tersebut. Malah, agama Islam turut meletakkan hukum haram buat mereka yang bergurau atau melakukan prank secara berlebihan.

Untuk pengetahuan, setakat artikel ditulis, kedua-dua video TikTok tersebut masing-masing telah meraih lebih 60 juta dan 40 juta tontonan serta mendapat perhatian netizen dari pelbagai negara. – TheVocket

Baca: [Video] Apa itu fyp dan macam mana nak jadikan Tiktok trending dengan fyp ? Akak ini kongsi rahsia

Lagu ‘Sama akma’ yang viral di TikTok sangat bahaya digunakan, lelaki ini bongkar maksud sebenar lirik lagu itu

Sibuk Bertiktok Biarkan Baby Di Hospital Menangis, Netizen ‘Naik Angin’ Sikap Nurse

Share This Story

Berita Berkaitan