Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

[Video] Ini punca kenapa Starbuck gagal di Israel

Ini punca kenapa Starbuck gagal di Israel

[Video] Ini punca kenapa Starbuck gagal di Israel. Starbucks telah berjaya mengubah pandangan rakyat Amerika Syarikat terhadap minuman kopi walaupun mereka terpaksa membayarnya dengan harga yang mahal untuk menikmatinya.

Kejayaan yang dibawa oleh Starbucks ini membuka mata banyak pihak bahawa jika sesuatu perniagaan dijalankan bersama dengan strategi yang betul, kemungkinan peluang untuk berjaya adalah sangat tinggi.

Pada pertengahan tahun 1990-an, Starbucks telah megembangkan perniagaan mereka ke luar Amerika Syarikat dan sambutan yang diterima amat menggalakkan sekali, termasuklah di rantau Asia dan Malaysia juga.

Walaupun begitu, tidak semua negara di dunia ini boleh menerima konsep perniagaan yang dibawa oleh Starbucks. Antara negara yang menolak kewujudan Starbucks di negara mereka adalah Israel.

Ini punca kenapa Starbuck gagal di Israel

Ini sebabnya

@mooda.my Ingatkan Starbucks ni femes kat semua negara. Korang pun kaki Starbucks ke? #fyp #starbucksdrinks #starbucks #viral #techtok #tahukahanda #halalfoodie #kopi #caramelmachiato ♬ original sound – mooda.my

Baca: Doktor ini kata bahaya kencing berdiri ini sebab yang kita sendiri tak perasan

Netflix bakal kehilangan dua juta pelanggan dan bakal ‘gulung tikar’ ramai yang ramal ini sebabnya

<a href=”https://kisahmalaysia.net/jangan-isi-minyak-waktu-pagi-atau-malam-pakcik-shell-kongsi-rahsia-waktu-terbaik-isi-minyak/” title=”Jangan isi minyak waktu pagi ? pakcik Shell kongsi rahsia waktu terbaik isi minyak.” rel=”noopener” target=”_blank”>Jangan isi minyak waktu pagi ? pakcik Shell kongsi rahsia waktu terbaik isi minyak.

—————————————————————————

Ikuti kami untuk mendapatkan kisah-kisah yang menarik di

Facebook : https://www.facebook.com/KisahMalaysia.Net
Instagram : https://www.instagram.com/kisahmalaysianet/
Tiktok : https://www.tiktok.com/@muhdfaris009
Whatsapp : https://chat.whatsapp.com/I1RBATp5Ul72Xz1RQKXO67
Telegram : https://t.me/+o3Bh2AslpYUzY2E9

Share This Story

Berita Berkaitan