Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Viral ratusan motorsikal RX-X hilang dicuri di Terengganu ?

RXZ

Viral ratusan motorsikal RX-X hilang dicuri di Terengganu?. Polis Terengganu hari ini menafikan satu berita yang tular di media sosial baru-baru ini yang mendakwa kononnya ratusan motor ‘hilang’ semasa berlangsung program RXZ Members 4.0 2022 di sini Sabtu lepas.

Ketua Polis Terengganu Datuk Rohaimi Md Isa berkata pihaknya hanya menerima dua laporan berhubung kehilangan motosikal pada hari berkenaan, sama sekali jauh berbeza dengan jumlah yang ditularkan oleh warga net.

“Cuma dua buah sahaja motosikal yang (dilaporkan) hilang dan ada satu kemalangan maut melibatkan peserta program RXZ Members yang dalam perjalanan dari Selangor ke Kuala Terengganu.

“Jangan cepat percaya dengan media sosial kerana boleh pening kita dibuatnya,“ katanya selepas menghadiri Istiadat Penganugerahan Pingat Jasa Pahlawan Negara di Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA), hari ini.

Turut hadir, Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar dan Timbalan Pengarah Pengurusan (Perkhidmatan/Perjawatan) Bukit Aman, Datuk Mohd Alwi Zainal Abidin.

Pada majlis itu seramai 668 orang penerima termasuk anggota, pegawai dan pesara polis dari negeri ini dianugerahkan pingat tersebut sebagai penghargaan di atas jasa bakti serta pengorbanan mereka kepada negara. – Bernama

Baca: Teruk dikecam netizen, penganjur himpunan RX-Z gagal ?

Memalukan ! Dahlah terpalit rasuah LCS, kini filem Tamil ini pun kutuk Malaysia terkenal dengan rasuah

Makan Rasuah LCS lebih teruk dari makan Babi – Mufti

Share This Story

Berita Berkaitan