Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Zalim ! Bukan nak bela tapi nak makan. Lelaki menipu selepas kantoi ‘menyembelih’ anjing peliharaan

Zalim ! Bukan nak bela tapi nak makan. Lelaki menipu selepas kantoi 'menyembelih' anjing peliharaan

Zalim ! Bukan nak bela tapi nak makan. Lelaki menipu selepas kantoi ‘menyembelih’ anjing peliharaan . Seorang wanita Malaysia telah berhadapan dengan seorang lelaki yang menipunya bahawa dia ingin seekor anjing untuk diambil sebagai binatang peliharaan namun terkejut mendengar apa yang dia telah lakukan selepas itu

Dalam video berdurasi seminit yang disiarkan di laman Facebook Gerakan Haiwan Gelandangan Malaysia minggu lalu, wanita itu dilihat menghampiri lelaki itu di sebuah gerai kacang soya di Cheras.

“Adakah anda memberikan anjing itu kepada seseorang, atau adakah anda menyembelihnya?” dia bertanya kepadanya.

“Saya sudah memberikannya kepada orang Burma untuk disembelih,” jawabnya.

Dengan bingung wanita itu bertanya, “Mengapa kamu menghantarnya untuk disembelih dan tidak mengembalikannya kepadaku?”

Dia mengangkat bahunya dengan berkata, “Anjing itu telah disembelih. Ia telah hilang sekarang. Apa yang kamu mahukan sekarang?”

Wanita itu terus menyoalnya dengan bertanya mengapa dia memutuskan untuk berbuat demikian selepas berjanji kepada wanita itu bahawa dia akan mengambil anjing itu sebagai haiwan peliharaan.

Zalim ! Bukan nak bela tapi nak makan. Lelaki menipu selepas kantoi 'menyembelih' anjing peliharaan yang di peroleh dari wanita ini

“Kamu kata kamu mahu mengambil anjing itu sebagai binatang peliharaan” katanya.

Lelaki itu tidak memberi sebarang jawapan dan menyuruh wanita itu pergi. Dia melambai-lambaikan tangannya dan berkata, “Ini adalah tempat perniagaan. Jangan kecoh.”

Namun begitu, wanita itu tetap berkeras dan cuba meyakinkan lelaki itu bahawa makan anjing adalah salah.

Sekali lagi, dia menolak wanita itu dengan mengatakan bahawa orang dari Guangxi, China boleh makan apa sahaja asalkan ia haiwan. Dia juga menyuruhnya berhenti bercakap tentang perkara itu.

“Jika kamu beritahu saya yang kamu mahu memakannya, saya tidak akan membenarkan kamu memilikinya,” keluhnya.

Lelaki itu memberitahu wanita itu bahawa kerana dia telah memberinya anjing itu, dia boleh melakukan apa sahaja yang dia mahu dengannya kerana dia telah memaklumkannya tentang niatnya untuk memakannya.

Wanita itu menafikan dakwaannya dan mengatakan bahawa dia tidak pernah memberitahunya bahawa dia mahu memakannya. Sebaliknya, dia memberitahunya bahawa dia suka anjing dan mahu mengambil anak angkat.
Zalim ! Bukan nak bela tapi nak makan. Lelaki menipu selepas kantoi 'menyembelih' anjing peliharaan yang di peroleh dari wanita ini

Dia mengeluh dan menjawab, “Saya sangat menyukainya sehingga saya memakannya.” Dia kemudian ketawa dan berkata wanita itu tidak sepatutnya berada di sini.

Wanita itu kemudian menamatkan video itu selepas mengesahkan buat kali terakhir jika anjing itu benar-benar mati.

Dengan penuh kekesalan, catatan asal Facebook yang berkongsi video itu menjelaskan apa yang berlaku lebih lanjut

Dalam kapsyen, wanita itu mendedahkan bahawa dia seorang penyelamat haiwan dan dua tahun lalu, semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), dia mencari rumah untuk haiwan yang akan diambil sebagai binatang peliharaan.

Dia mendakwa bahawa lelaki dalam video itu telah berjanji kepadanya untuk menyayangi anak anjing yang dia berikan kepadanya untuk diambil sebagai binatang peliharaan.

Dua tahun kemudian, ketika dia berada di kawasan itu, dia melawat dan bertanya kepadanya tentang keadaan anjing itu, yang dia menjawab dengan kononnya berkata, “Rasanya sangat sedap untuk direbus.” Dia juga bertanya kepadanya sama ada dia boleh mendapatkan lebih banyak lagi.

Wanita itu seterusnya mendakwa lelaki itu makan anjing itu bersama bapa saudaranya, dan mereka didakwa berasal dari Guangxi, China.

Bagaimanapun, apabila dia mula merakam lelaki itu, dia memutar belit dakwaannya dan berkata bahawa lelaki dari Myanmar yang telah menyembelihnya. – Seismik

Baca: Tak puas hati rambut kena potong pelajar pukul cikgu dengan batang penyapu

Remaja 19 tahun pukul lelaki dengan kayu selepas ditegur kencing bersepah

Zalim ! OKU di pusat jagaan dipukul dan dipijak sehingga mati

—————————————————————————

Ikuti kami untuk mendapatkan kisah-kisah yang menarik di

Facebook : https://www.facebook.com/KisahMalaysia.Net
Instagram : https://www.instagram.com/kisahmalaysianet/
Tiktok : https://www.tiktok.com/@muhdfaris009
Whatsapp : https://chat.whatsapp.com/I1RBATp5Ul72Xz1RQKXO67
Telegram : https://t.me/+o3Bh2AslpYUzY2E9

Share This Story

Berita Berkaitan