Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

“Bangsa Eropah bangsa yang cintakan peperangan”

"Bangsa Eropah bangsa yang cintakan peperangan"

Bangsa Eropah bangsa yang cintakan peperangan

1. Apabila bom atom dijatuhkan di Hiroshima dan Nagasaki, manusia menyedari bahawa mereka kini mempunyai kapasiti untuk memusnahkan seluruh dunia dan penduduknya.

2. Disebabkan peristiwa ini, manusia secara amnya menolak peperangan sebagai cara untuk menyelesaikan konflik antara negara. Maka selama lebih 70 tahun peperangan besar telah dielakkan. Terdapat pemahaman umum bahawa senjata nuklear tidak boleh digunakan dalam peperangan.

3. Bagi tujuan ini, sekatan dikenakan ke atas negara-negara untuk menghalang senjata nuklear daripada dihasilkan atau diperoleh.

4. Tetapi cintakan perang adalah sebahagian daripada budaya bangsa Eropah. Sejarah mencatatkan selama lebih 3000 tahun peperangan berlaku antara negara-negara Eropah. Mereka adalah orang pertama yang mengatur tentera dan tentera laut untuk berperang. Apabila kapal terbang dicipta, tentera udara telah digunakan untuk peperangan udara. Dan apabila roket menembusi angkasa, roket telah dibangunkan untuk peperangan angkasa lepas yang dirancang oleh orang Eropah.

5. Apabila Jerman ditewaskan dalam Perang Dunia II, perikatan dengan Rusia telah ditamatkan serta-merta. Rusia dikenal pasti sebagai musuh baru. Oleh itu, perang dingin telah dilancar selama beberapa dekad. Dan kini ia tidak lagi ‘dingin’. Barat kini secara tidak langsung berperang dengan Rusia.

6. Ini dijangka akan meningkat dan perang dunia ketiga mungkin akan berlaku Semua senjata baru boleh digunakan dan orang muda akan berperang dan akan mati dengan gemilang.

7. Akan ada pahlawan yang akan dikenang, disebut dalam buku sejarah, dengan patung-patung didirikan. Tetapi mereka semua akan mati.

8. Kita diberitahu tentang kekejaman yang dilakukan oleh Rusia, penderitaan Ukraine ketika mereka meratapi kematian anak lelaki, suami dan bapa mereka.

9. NATO akan memberikan anda senjata dan wang. Barat tidak akan menyertai Ukraine. Ukraine bukan ahli NATO atau Kesatuan Eropah (E.U.) Barat dan Amerika tidak diwajibkan bantu berperang untuk menyokong Ukraine.

10. Orang muda Eropah dan Amerika akan diselamatkan namun orang Ukraine akan mati, akan cedera, akan mengalami kemusnahan. Sekutu barat pula mereka berperang melawan musuh mereka, Rusia tanpa ada anak muda mereka yang mati.

11. Berjuang di Ukraine !

Sumber Facebook

Baca: Bekas Ketua Polis Negara jadi calon GTA bertanding di Parlimen Rembau ?

Ada sebab kenapa Tun Mahathir berjuang untuk orang Melayu

Najib ‘kantoi’ lagi Mahkamah Tinggi sahkan RM90juta masuk dalam akaun

Share This Story

Berita Berkaitan