Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Ejen Kosmetik berjaya diselamatkan dan sudah dibawa pulang ke Malaysia – KPN

Ejen Kosmetik berjaya diselamatkan dan sudah dibawa pulang ke Malaysia – KPN

KUALA LUMPUR, 30 Sept — Seorang ejen produk kosmetik, Rosnazirah Mohd Naim yang diculik di rumahnya di Tumpat, Kelantan pada 13 Sept lepas telah selamat diselamatkan dan dibawa pulang semalam.

Ketua Polis Negara Tan Sri Acryl Sani Abdullah Sani dalam satu kenyataan malam tadi berkata, mangsa diselamatkan dengan bantuan dan perkongsian maklumat antara Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Polis Diraja Thailand yang berjaya mengesan kehadiran mangsa dalam negara.

acryl sany

Beliau berkata PDRM mengucapkan terima kasih kepada rakan sejawatan mereka dari Thailand dan kedutaan Malaysia di negara ini atas bantuan dan bantuan dalam usaha menyelamatkan mangsa.

Menurutnya, tujuh lelaki tempatan ditahan di sekitar Kelantan, Selangor dan Kuala Lumpur bagi memudahkan siasatan kes itu dan disiasat mengikut Seksyen 3(1) Akta Penculikan 1961.

Dalam kejadian 13 Sept lalu, seorang wanita berusia 36 tahun diculik beberapa lelaki dari rumahnya di Kampung Semat Jal, Tumpat kira-kira jam 5.10 petang.

Mangsa disyaki diseludup keluar negara melalui jeti haram di Kuala Jambu, Tumpat selepas kereta yang digunakan suspek dikesan.

Baca juga: Bekas Ketua Polis Negara jadi calon GTA bertanding di Parlimen Rembau ?

Pelakuan pelik lelaki ini di atas kubur buatkan polis pun tak mampu nak buat apa-apa

Share This Story

Berita Berkaitan