Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

GTA bukan parti politik biasa-biasa – Tun M

GTA bukan parti politik biasa-biasa - Tun M

GTA bukan parti politik biasa-biasa – Tun M. Calon-calon Gerakan Tanah Air (GTA) yang akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) akan terdiri dari ahli badan bukan kerajaan (NGO), tokoh akademik, professional dan parti politik.

Menurut Pengerusi Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang), Tun Dr Mahathir Mohamad, pemimpin dan ahli GTA merupakan individu yang bersih daripada segala jenayah dan tidak berkepentingan peribadi.

Katanya, GTA bukanlah sebuah parti politik biasa tetapi gerakan rakyat yang biasanya tidak bersuara dalam politik.

“Mereka tidak bersetuju dengan perkembangan politik dalam negara dan mendapati tidak ada satu pun parti politik yang memenuhi kehendak negara. Mereka berpendapat menyokong parti-parti yang ada tidak menghasil Kerajaan yang mampu menyumbang kepada kestabilan dan kejayaan negara.

“Kecewa dengan keadaan politik dalam negara ramai daripada mereka memilih untuk mengasingkan diri dari politik. Ramai pula yang tidak akan mengundi. Malangnya kerana mereka tidak mengundi, kemenangan akan diperolehi oleh parti yang mereka tolak.

“Antara yang akan menang ialah parti perasuah yang menyogok wang kepada pengundi. Dengan itu negara akan alami kedudukan yang lebih buruk dari sebelum PRU. Untuk mengadakan badan yang lebih menepati kehendak puak yang kecewa ini parti politik biasa tidak sesuai, ” katanya dalam satu kenyataan, pada Sabtu.

Mengulas lanjut, Tun Mahathir yang juga ahli Parlimen Langkawi itu berkata, apa yang diperlukan ialah satu gerakan rakyat yang menyatukan mereka yang tidak berparti.

Jelasnya, mereka perlu digabung dalam satu gerakan pencinta negara yang berpegang kepada keluhuran undang-undang dan kemajuan negara.

“GTA mewakili golongan ini. Pemimpin dan ahli GTA bersih dari segala jenayah dan tidak berkepentingan peribadi. Dengan menggembleng rakyat yang cinta negara dan bertanding dalam PRU 15, rakyat akan ada pilihan selain dari parti politik biasa.

“Tidak ada ideologi bagi mereka selain dari cinta pada negara bangsa. Beberapa parti politik turut bersama dalam GTA dan mengenepikan perjuangan untuk parti sendiri. Mereka diperlukan supaya susunan pencinta negara dari berbagai puak dapat diurus sesuai dengan Pilihan Raya,” ujarnya.

Justeru itu, Tun Mahathir yakin dengan sokongan daripada semua pencinta negara, GTA akan berjaya dalam PRU 15 dan mendiri Kerajaan yang berpegang kepada keluhuran undang-undang, kepada Perlembagaan dan kesejahteraan rakyat dan negara.- Astro Awani

Baca: “Kafirkan orang lain tapi tak sedar dia sendiri dah kafir”

Hari Kemerdekaan bertukar tragedi…

‘Jerung’ gemuk bermata sepet ini masih belum jumpa ilmu ghaib apa yang dia pakai ?

Share This Story

Berita Berkaitan