Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Kena b0gel untuk mohon biasiswa, wanita akui ditipu ejen

Kena b0gel untuk mohon biasiswa, wanita akui ditipu ejen

Kena b0gel untuk mohon biasiswa, wanita akui ditipu ejen. Seorang wanita diperdaya ejen tawaran biasiswa palsu selepas menerima ugutan video bogel miliknya akan disebarkan jika tidak memasukkan RM1,000 ke dalam satu akaun.

Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Ismail Dollah berkata, mangsa sebelum itu berkenalan dengan seorang wanita melalui aplikasi Telegram pada Jumaat yang menawarkan biasiswa untuk mangsa melanjutkan pelajaran.

“Sebagai syaratnya, mangsa perlu menghantar beberapa dokumen dan juga perlu membuat pemeriksaan kesihatan dan fizikal secara dalam talian.

“Mangsa juga dikehendaki memuat naik gambarnya berpakaian dan tidak berpakaian iaitu video dalam keadaan berbogel.

“Selepas itu, mangsa diminta memasukkan wang RM600 ke dalam satu akaun sebagai wang proses pinjaman dan mangsa mematuhi semua arahan tersebut,” katanya dalam kenyataan pada Isnin.

Beliau berkata, mangsa kemudian menerima panggilan daripada seorang lelaki yang mengugut akan menyebarkan video bogel yang dihantar jika tidak memasukkan RM1,000 dalam akaun diberikan.

Katanya, menyedari ditipu, mangsa membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Batu Pahat pada Ahad sebelum lelaki berkenaan yang berusia 30 tahun berjaya diberkas pada Isnin untuk siasatan lanjut.

“Sebuah telefon bimbit dan kad ATM telah dirampas, dengan tertangkap lelaki tersebut polis Batu Pahat berjaya menyelesaikan dua kes peras ugut menggunakan modus operandi yang sama,” ujar beliau.

Tambah beliau, suspek akan dibawa ke mahkamah majistret pada Selasa untuk mendapatkan perintah tahanan reman.

“Kes disiasat di bawah Seksyen 384 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan penjara sehingga 10 tahun atau denda atau disebat,” katanya. –Sinar Harian

Baca: Saya tak kisah netizen kata saya pelakon ‘lucah’ – Baby Shima

Apa dah jadi ? Separuh bogel sambil bersongkok pula di Fesyen KL

Sami gila s3ks viral di Tiktok cuba lakukan gangguan seksual

Share This Story

Berita Berkaitan