Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

KJ umum Berita Gembira ! Selepas ini tak bosan lagi duduk di Hospital

KJ umum Berita Gembira ! Selepas ini tak bosan lagi duduk di Hospital.Boleh dikatakan penggunaan internet di dalam seharian sudah menjadi satu keperluan. Jadi, fasiliti WiFi percuma di tempat awam sememangnya menjadi dambaan orang ramai kerana boleh memudahkan sejumlah urusan di dalam talian.

Terbaharu, Kementerian Kesihatan kini mengumumkan akan melaksanakan pemasangan perkhidmatan WiFi percuma di semua hospital awam seluruh negara. Pemasangan ini akan dilakukan secara berperingkat dan hospital pertama yang akan menerima fasiliti WiFi percuma adalah Hospital Rembau.

Berita Baik ! Selepas ini tak bosan lagi duduk di Hospital...

Langkah ini diambil kerana terdapat hospital dengan capaian internet yang tidak konsisten sehingga hari ini. Dengan langkah pengenalan servis WiFi percuma ini, ia akan membantu pesakit untuk berkomunikasi dengan ahli keluarga dengan lebih mudah.

Selain pesakit, WiFi percuma ini juga boleh digunakan oleh ahli keluarga dan juga pelanggan di sesebuah hospital awam pada masa kelak. Bukan itu sahaja, kerajaan juga menyasarkan untuk meningkatkan fasiliti ke tahap yang optimum agar boleh memenuhi keperluan pesakit.

Baca: ‘Perang mulut’ antara TMJ dan MB Kedah bukan lagi rahsia

Apa yang ingin dilakukan oleh Arab Saudi ini bukan lagi gambaran ‘Islam konservatif’ yang diamalkan sebelum ini

“Sultan kita juga dianggap tidak penting oleh media Barat”

Share This Story

Berita Berkaitan