Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Sampai terpelanting cermin sisi kereta kena tendang, netizen pula berdebat cari pesalah sebenar

Sampai terpelanting cermin sisi kereta kena tendang, netizen pula berdebat cari pesalah sebenar. Pada awal pagi hampir setiap laluan utama sesak dengan kenderaan yang berpusu-pusu menuju ke tempat kerja.

Baru-baru ini seorang rider penghantar makanan dirakam menendang cermin sisi kiri sebuah Porsche 911 Carera 4S sehingga tercabut dan terpelanting mengenai Toyota Estima di hadapan mereka.

Dalam video berdurasi satu minit itu kelihatan kereta Porsche terbabit cuba menukar lorong ke kiri perlahan-lahan sambil membuka lampu signal. Pemandu tidak terus masuk ke lorong tengah, sebaliknya berhenti seketika memberi laluan kepada beberapa buah motosikal di belakangnya.

Secara tiba-tiba datang seorang rider penghantar makanan terus menendang cermin sisi kereta terbabit sehingga tercabut dan terus meninggalkan tempat kejadian.

Tindakan rider itu mengundang pertikaian warganet, ada yang menyalahkan pemandu Porsche itu kerana tidak sabar mahu menukar lorong. Nyata mereka, memberi lampu signal bukan ‘lesen’ untuk menukar lorong tanpa memberi laluan kepada penunggang motosikal yang datang dari belakang terlebih dahulu.

Namun lebih ramai mengutuk perbuatan rider berkenaan kerana bertindak agresif merosakkan kenderaan pengguna jalan raya lain yang boleh menyebabkan pemandu sukar untuk meneruskan perjalanan.

Tambah netizen lagi, mereka meminta agar pemandu Porsche itu membuat laporan polis terhadap rider terbabit kerana berlaku khianat merosakkan kereta miliknya.

Mereka turut berharap pihak berkuasa dapat memberikan hukuman yang setimpal kepada rider agar dapat menjadi pengajaran buat dirinya serta penunggang motosikal yang lain.

Gara-gara insiden rider sepak side mirror pada pagi tadi, habis semua nama rider tidak bersalah turut terpalit jua.

Ikuti kami untuk mendapatkan kisah-kisah yang menarik di
Facebook : https://www.facebook.com/KisahMalaysia.Net
Instagram : https://www.instagram.com/kisahmalaysianet/
Tiktok : https://www.tiktok.com/@muhdfaris009
Whatsapp : https://chat.whatsapp.com/I1RBATp5Ul72Xz1RQKXO67
Telegram : https://t.me/+o3Bh2AslpYUzY2E9

Baca : Gerakan Tanahair (GTA) sudah selangkah untuk bertanding di PRU15

Hujan lebat dan ribut petir seluruh negara dijangka berlaku sampai tahun depan

Patutlah baru 2 minggu kena penjara, Najib dah masuk hospital, rupanya…

Share This Story

Berita Berkaitan