Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

‘Cleopatra’ calon kerusi Parlimen Batu PRU15

‘Cleopatra’ calon kerusi Parlimen Batu PRU15. PERSONALITI media sosial, Nur Fathiah Syazwana Shaharuddin akan menjadi calon bagi kerusi Parlimen Batu pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

Nur Fathiah atau lebih dikenali sebagai Cleopatra (@nurfathiahsyazwana) berkata, dia tidak bimbang untuk bersaing dengan nama besar kerana fokusnya bertanding adalah untuk rakyat.


“Sangat seronok bila melihat penyertaan bukan sahaja dalam kalangan ahli politik tetapi juga profesional dan golongan muda,” tambahnya.

Nur Fathiah berkata, menjadi calon bebas memberinya kebebasan dan keistimewaan untuk bercakap tentang perkara yang benar-benar dipercayainya dan realistik tentang apa yang boleh dicapainya.

Ibu kepada dua anak itu menambah, sekiranya dia memenangi kerusi itu, perkara pertama ingin dilakukan adalah untuk segera menangani isu-isu masyarakat, isu-isu yang menjejaskan peniaga tempatan dan meningkatkan kemudahan komuter di kawasan itu.


Dia juga berkata, tumpuan akan diberikan kepada isu tempat letak kereta dan kesesakan berhampiran flat PPR.

“Selepas itu tumpuan saya seterusnya adalah untuk meningkatkan aktiviti ekonomi,” kata Cleo, yang juga pengarah syarikat pertahanan dan keselamatan.

Ditanya mengapa dia mahu bertanding di Batu, dia berkata, perkara itu kerana minatnya dalam politik sejak sekian lama selain mahu memperjuangkan kesaksamaan jantina.


“Saya berusaha untuk melihat kesaksamaan jantina kerana tiada apa yang lelaki boleh lakukan, tidak boleh dilakukan oleh wanita. Wanita hari ini setanding dengan lelaki dari segi keupayaan dan keupayaan. Saya akan bekerja keras untuk memastikan peluang yang sama,” katanya.

Pada Pilihan Raya Umum ke-14, P. Prabakaran – lebih dikenali sebagai Praba – memenangi kerusi parlimen Batu dengan majoriti 24,438 undi.

Selain itu, aktivis dan peguam Siti Kasim juga bercadang untuk bertanding di kerusi itu. — The Star

Baca : Gerhana Matahari Separa petang ini

Gadis Cantik Digelar ‘Anak Pontianak’ Dijumpai Dalam Hutan 11 Tahun Lalu

Guna 7 cara hilangkan kotor pada baju putih

Share This Story

Berita Berkaitan