Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Budaya fitnah dalam PAS merosakkan orang Melayu – DAP

Budaya fitnah dalam PAS merosakkan orang Melayu – DAP. PAS menggunakan taktik buruk seperti memfitnah pesaing politik mereka untuk memancing pengundi untuk pilihan raya umum ke-15, kata Naib Ketua DAP Johor Sheikh Umar Bagharib Ali hari ini.

Beliau mendakwa parti Islam itu kini terdesak kerana tidak mempunyai dasar kualiti untuk ditawarkan kepada pengundi.


“PAS hari ini tidak mempunyai kualiti yang bermakna. Dasar mereka tiada di mana-mana, dan negeri mereka tidak mempunyai banyak tawaran, dan apa yang mereka tinggalkan hanyalah menyebarkan fitnah dan fitnah.

“Jika Umno merosakkan politik Melayu dengan rasuah, maka PAS merosakkan alam Melayu dengan budaya fitnah,” katanya dalam satu kenyataan memberi reaksi kepada tweet Presiden PAS Tan Sri Abdul Hadi Awang semalam.

Abdul Hadi melabel DAP dan seangkatannya sebagai “pro-komunis” – momok yang telah berulang kali digunakan oleh Umno dalam kempen pilihan raya lalu – dan menggesa pengundi untuk menolak mereka di peti undi.


Syeikh Umar menggesa pengundi untuk menentang gaya terbaru politik PAS ini.

Beliau berkata sama seperti rasuah akan memusnahkan ekonomi, “budaya fitnah” akan melemahkan pembangunan sosial Malaysia dan menjadikannya kurang kompetitif di peringkat global.

“Jika ini berterusan, Malaysia akan menjadi negara yang lebih lemah kerana Umno dan PAS.

“Tidakkah Hadi akan malu apabila melihat jiran kita berkembang pesat berbanding kita?” tanya ahli jawatankuasa eksekutif pusat DAP itu. -Agensi

Baca : Ismail Sabri kekal jadi PM jika BN menang PRU15

PRU15: Tarikh mengundi jatuh pada 19 November

Muhyiddin Yassin akan bekerjasama dengan Tun Mahathir dalam PRU15?

Share This Story

Berita Berkaitan