Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Mesti dapat kebenaran Presiden Pas dahulu sebelum keluar sebarang kenyataan media – Takiyuddin

Setiausaha Agungnya Takiyuddin Hassan memberitahu, Pas Pusat melarang pimpinan Pas mengeluarkan sebarang kenyataan media jika tidak mendapat kebenaran Presiden, Tuan Guru Hadi Awang.

Katanya, “Sebarang kenyataan media tidak boleh dibuat melainkan dengan kebenaran Presiden PAS (Abdul hadi Aswang) bagi mengelakkan timbulnya suasana yang boleh merugikan perancangan dan perjuangan parti khususnya dalam menghadapi PRU15,” katanya pada satu kenyataan hari ini.

“Sehubungan dengan itu juga semua pemimpin dan Ahli PAS dikehendaki menjaga serta mematuhi tanzim dan disiplin Parti dengan menerima segala ketetapan dan keputusan yang dibuat terutama oleh Majlis Syura Ulamak dan Jawatankuasa Kerja PAS Pusat atas dasar wala’ dan taat yang tidak berbelah bahagi.

Berhubung perkara pembubaran Parlimen dalam masa terdekat beliau berkata, “PAS akan mengarahkan seluruh Jentera Pilihan Raya Parti di semua peringkat bersiap sedia untuk menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) yang dijangka akan diadakan tidak lama lagi.

Share This Story

Berita Berkaitan