Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Saya tiada masalah mahu kerjasama dengan Anwar – Tun Mahathir

Saya tiada masalah mahu kerjasama dengan Anwar - Tun M

Saya tiada masalah mahu kerjasama dengan Anwar – Tun Mahathir. Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dan Gerakan Tanah Air (GTA) terbuka untuk bekerjasama dengan Parti Pribumi Bersatu Malaysia dan ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Beliau berkata walaupun pemimpin pembangkang telah menjenamakan Bersatu sebagai pengkhianat kerana meninggalkan kerajaan Pakatan Harapan pada 2020, menyebabkan kejatuhan pentadbiran persekutuan.

Dr Mahathir, yang merupakan ahli Parlimen Langkawi, berkata GTA masih belum bertemu pemimpin Bersatu untuk membincangkan kemungkinan kerjasama.


“Kami tidak menolak kemungkinan itu, tetapi belum ada keputusan lagi,” katanya pada sidang media hari ini.

Mengenai kerjasama dengan Anwar, beliau berkata beliau bersedia untuk bekerjasama dengan bekas ketua pembangkang parlimen itu.

“Awak patut tanya dia. Adakah dia akan bekerja dengan saya? Masalahnya dia tidak mahu bekerja dengan saya. Saya seorang yang sangat baik.”

Ditanya mengenai kriteria yang akan ditetapkan GTA untuk parti lain untuk kerjasama, Dr Mahathir berkata selagi mereka menentang Umno, beliau akan menerimanya.

Dia kemudian ditanya sama ada dia sanggup bekerjasama dengan mereka yang disifatkannya sebagai pengkhianat, seperti pemimpin Bersatu.

“Kita kena fikir mana yang lebih besar pengkhianat. Selagi mereka menentang Umno, kita boleh buat perbincangan.”

Baca: Kita akan laksana kesemua isi Bajet 2023 selepas jadi Kerajaan – Tun Mahathir

Lepas BN menang, yang jadi PM bukan Ismail Sabri – Tun Mahathir

Penjenayah ‘kayangan’ tidak digari, pengamal media pula digari dan didakwa – Tun Mahathir

Share This Story

Berita Berkaitan