Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Tak berbaloi dengan harga! Respon pedas Pelancong Singapura ke atas Taman Tema Genting yang baharu

Seorang pelancong agak kecewa dengan pengalamannya apabila dia melawat taman tema itu pada hari Ahad, 2 Oktober

Pengguna TikTok @iffart mendokumentasikan masanya di taman tema Genting SkyWorlds dan kecewa melaporkan bahawa dia tidak dapat menaiki kebanyakan permainan.

Iffah yang melancong bersama suaminya menyatakan kebanyakan tempat tarikan itu ditutup atau rosak dan dia berkata tak berbaloi dengan harga tiket itu.


Dia pada mulanya tidak sabar-sabar untuk melawat tarikan seperti Hari Kemerdekaan: Defiance dan Invasion of the Planet of the Apes. Walau bagaimanapun, kedua-dua tunggangan kelihatan ditutup, menyebabkan dia kecewa. Lebih memburukkan keadaan, kakitangan pusat itu telah menutup jalan yang dipanggil Rivet Town Roller semasa pasangan itu beratur untuk menaikinya.

Akhirnya, Iffah mendedahkan dia hanya berjaya menaiki Ice Age: Expedition Thin Ice, Sid’s Rock ‘N’ Slide, dan Night at the Museum: Midnight Mayhem.

Dalam video yang lebih panjang, Iffah mendedahkan bahawa dia memutuskan untuk melawat pula taman tema tertutup kerana hujan mula turun.

Walau bagaimanapun, dia terus kurang kagum apabila Skytropolis Funlands juga mempunyai isu yang sama.

Sekali lagi, Iffah meluat, ketika kebanyakan permainan kanak-kanak beroperasi, permainan untuk orang dewasa ditutup.

Pada akhirnya, dia hanya berjaya menikmati satu permainan, iaitu tunggangan Music Express, tetapi dia berkata bahawa sekurang-kurangnya dia mempunyai banyak keseronokan di atasnya.

Selepas berpuas hati, Iffah memberikan keputusan yang lebih panjang dan terperinci mengenai pengalamannya dengan mengatakan bahawa pengalaman itu ‘okay’ tetapi mengulangi bahawa ia tidak berbaloi dengan harganya.

Dia mengakhiri videonya dengan memberitahu penontonnya bahawa mengikut budi bicara mereka sendiri untuk melawat taman tema itu.

 

@iffart__Expectations vs reality of Genting Highland theme parks! Hahaha worth the money? Nope! 🙂♬ original sound – Matthew Rincon

Korang rasa?

Baca yang ini juga: “N4jis bersepah !” Pekerja hotel luah kekecewaan sikap pelancong

Memalukan ! Rakyat sendiri buang sampah, pelancong luar yang kutip

Pelancong malang ! Helikopter terhempas, mayat pula dimakan beruang

Share This Story

Berita Berkaitan