Kisah Malaysia - Koleksi Viral Terkini Tentang Malaysia     ...

Amaran hujan lebat tahap bahaya sehingga esok di keluarkan MetMalaysia

Amaran hujan lebat tahap bahaya sehingga esok di keluarkan MetMalaysia

Amaran hujan lebat tahap bahaya sehingga esok di keluarkan MetMalaysia . Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) mengeluarkan amaran hujan sangat lebat berterusan tahap bahaya yang dijangka berlaku di beberapa daerah di Kelantan dan Terengganu hingga esok.

MetMalaysia dalam kenyataan hari ini memaklumkan daerah terlibat di Kelantan ialah Tumpat, Pasir Mas, Kota Bharu, Jeli, Tanah Merah, Bachok, Machang, Pasir Puteh dan Kuala Krai.

“Di Terengganu melibatkan daerah Besut, Setiu, Kuala Nerus, Hulu Terengganu, Kuala Terengganu dan Marang,” menurut kenyataan itu.


MetMalaysia turut menjangkakan berlaku hujan lebat berterusan tahap buruk hingga esok membabitkan Perak (Hulu Perak), Kelantan (Gua Musang), Terengganu (Dungun dan Kemaman) dan Pahang (Jerantut dan Kuantan).

MetMalaysia juga mengeluarkan amaran hujan berterusan tahap waspada hingga esok membabitkan kawasan Kerian, Larut, Matang dan Selama, Kuala Kangsar, Manjung, Kinta, Perak Tengah dan Kampar di Perak; manakala di Pahang melibatkan Tanah Tinggi Cameron, Lipis, Maran, Pekan dan Rompin.- FMT

Baca: [Berjaya] 9 Cara Lajukan Internet Di Telefon Pintar

Seluruh negara alami peralihan monsun sehingga hujung tahun – METMalaysia

Amaran Taufan Muifa!

Share This Story

Berita Berkaitan